Johannesbrödfrö - Gelémedel, stabilisator, kostfiberkälla
Johannesbrödskärnmjöl utvinns från fröna av johannesbrödsträdet och är ett naturligt förtjockningsmedel. Livsmedelsindustrin har länge använt det på grund av sina många fördelar. Nu erövrar det även de svenska köken hos konsumenterna.
Superfoodet kan utmärkt integreras i den veganska kosten och kan enkelt användas som ersättning för ägg och gelatin. Det binder vätskor som olja och vatten mycket starkare än majsstärkelse. Idrottare och styrketränare använder johannesbrödskärnmjöl som bakningshjälpmedel, eftersom det är mycket kalorifattigt och dessutom innehåller fem procent protein. Andra fantastiska ingredienser från baljväxten är pektin, B-vitaminer, sekundära växtämnen och mineraler. Vårt johannesbrödskärnmjöl är godkänt för ekologiska produkter.
Produktegenskaper: Glutenfritt, Laktosfritt, Veganskt
Livsmedelsmärkning: E 410